Menu

Przekąski

Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem, pestkami dyni i oliwą

24,-

Bruschetta – pieczywo opiekane z czosnkiem, oliwą z oliwek i parmezanem

21,- / 3 szt.

Bruschetta – pieczywo opiekane z salsą z czarnej oliwki, zielonej oliwki i z salsą sezonową

18,- / 3 szt.

Migdały w soli

23,- / 60 g

Dania mięsne

Pierś z kurczaka sauté w jogurcie z żurawiną, z odrobiną sera pleśniowego, sałatka firmowa

28,-

Polędwiczki wieprzowe w cytrynowym maśle lub kolorowym pieprzu, sałatka firmowa

36,-

Makarony

Spaghetti aglio olio e peperoncino

36,-

Tagiatelle ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, odrobiną karczochów i parmezanem

39,-

Spaghetti z suszonymi pomidorami, rukolą i kaparami

38,-

Linguine z krewetkami, cebulą i suszonymi pomidorami

54,-

Penne z bekonem i pietruszką w sosie śmietanowym

42,-

Casarecce z pesto, prażonymi orzechami włoskimi i parmezanem

38,-

Sałaty

Krewetki z patelni na sałacie w lekkim sosie czosnkowym z imbirem i papryczką

56,-

Z grillowanym kurczakiem i warzywami
z sosem do wyboru: czosnkowym/winegret/balsamicznym

39,-

Grecka tradycyjna

38,-

Desery

Krem brûlée – pysznie waniliowy

24,-

Beza z bitą śmietaną, musem z owoców leśnych, oprószona palonymi migdałami

24,-