Menu
Przekąski
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem, pestkami dyni i oliwą
24,-
Bruschetta – pieczywo opiekane z czosnkiem, oliwą z oliwek i parmezanem
21,- / 3 szt.
Bruschetta – pieczywo opiekane z salsą z czarnej oliwki, zielonej oliwki i z salsą sezonową
18,- / 3 szt.
Migdały w soli
23,- / 60 g
Dania mięsne
Pierś z kurczaka sauté w jogurcie z żurawiną, z odrobiną sera pleśniowego, sałatka firmowa
28,-
Polędwiczki wieprzowe w cytrynowym maśle lub kolorowym pieprzu, sałatka firmowa
36,-
Makarony
Spaghetti aglio olio e peperoncino
36,-
Tagiatelle ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, odrobiną karczochów i parmezanem
39,-
Spaghetti z suszonymi pomidorami, rukolą i kaparami
38,-
Linguine z krewetkami, cebulą i suszonymi pomidorami
54,-
Penne z bekonem i pietruszką w sosie śmietanowym
42,-
Casarecce z pesto, prażonymi orzechami włoskimi i parmezanem
38,-
Sałaty
Krewetki z patelni na sałacie w lekkim sosie czosnkowym z imbirem i papryczką
56,-
Z grillowanym kurczakiem i warzywami
z sosem do wyboru: czosnkowym/winegret/balsamicznym
39,-
Grecka tradycyjna
38,-
Desery
Krem brûlée – pysznie waniliowy
24,-
Beza z bitą śmietaną, musem z owoców leśnych, oprószona palonymi migdałami
24,-