Menu

Przekąski

Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem, pestkami dyni i oliwą

21,-

Bruschetta – pieczywo opiekane z czosnkiem, oliwą z oliwek i parmezanem

7,- / szt.

Bruschetta – pieczywo opiekane z salsą z czarnej oliwki, zielonej oliwki i z salsą sezonową

18,- / 3 szt.

Migdały w soli

20,- / 60 g

Dania mięsne

Pierś z kurczaka sauté w jogurcie z żurawiną, z odrobiną sera pleśniowego, sałatka firmowa

27,-

Polędwiczki wieprzowe w cytrynowym maśle lub kolorowym pieprzu, sałatka firmowa

34,-

Makarony

Spaghetti aglio olio e peperoncino

26,-

Tagiatelle ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, odrobiną karczochów i parmezanem

31,-

Spaghetti z suszonymi pomidorami, rukolą i kaparami

31,-

Linguine z krewetkami, cebulą i suszonymi pomidorami

44,-

Penne z bekonem i pietruszką w sosie śmietanowym

31,-

Casarecce z pesto, prażonymi orzechami włoskimi i parmezanem

31,-

Sałaty

Krewetki z patelni na sałacie w lekkim sosie czosnkowym z imbirem i papryczką

44,-

Z grillowanym kurczakiem i warzywami z sosem do wyboru: czosnkowym/winegret/balsamicznym

31,-

Grecka tradycyjna

28,-

Desery

Krem brûlée – pysznie waniliowy

22,-

Beza z bitą śmietaną, musem z owoców leśnych, oprószona palonymi migdałami

22,-